Blauwzwart smoren

Bij het procedé blauwzwart smoren worden dakpannen en andere keramische producten ‘gesmoord.  Hierbij wordt alle zuurstof uit het gebakken product getrokken. Producten die als rood de oven ingaan, komen er als prachtige blauwzwarte producten weer uit.

Eeuwenoude procedure

Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek is een van weinige fabrikanten die het smoren nog van oudsher in de vingers heeft.

Deze eeuwenoude procedure wordt nog dagelijks toegepast op allerlei keramische producten.

IJzeroxide

Het gebakken keramische product gaat in de speciale smoor oven waarna het smoorproces begint. Door afsluiting van de toevoer van lucht in de oven tijdens het stookproces kleurt de ijzeroxide in de klei blauwzwart.

Iedere object krijgt zijn eigen karakteristieke blauwzwarte kleurnuance. Doordat de temperatuur in de oven en het gehalte ijzeroxide in de klei varieert kunnen er onderling kleurnuances optreden.

Dijkstra smoort voor u dakpannen, stenen en andere keramische producten.

Combineren van pannen

Al onze producten zijn leverbaar in rood, gesmoord of geglazuurd. Het is ook mogelijk om gesmoorde dakpannen te combineren met rode pannen. Dit geeft uw dak een extra dimensie.

 

Dijkstra uw partner in smoorwerk

U kunt als externe partij met al uw smoorwerk terecht bij Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek. Dijkstra smoort dakpannen, stenen en andere keramische producten.

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op:
Telefoon +31 (0)515 41 23 31
E-mail: info@dakpannen.nl
www.dakpannen.nl

Offerte aanvragen

Uitgelichte Projecten

Wand- en goottegels voor restauratie rijksmonument Villa Jongerius

De Utrechtse Jan Jongerius (1888-1941) bouwde in korte tijd een imposant industrieel imperium op. Hij was begonnen als tuinder in het bedrijf van zijn ouders, maar groeide vrij snel uit tot een flamboyant zakenman. Hij werd car Lees meer

Friese witjes voor Kraanhotel KNSM-eiland

Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer