De kroon op ons werk

Albarello heeft inmiddels een ruime expertise op het gebied van restauratie en renovatie.

Wij leveren maatwerk en reproducties van authentieke tegels voor zowel wand, vloer als gevel.

Onze tegels worden volledig in eigen fabriek gemaakt. Dat maakt het mogelijk om tegels, gevelstenen en andere beeldbepalend bouwmaterialen te produceren die naadloos aansluiten bij de authentieke bouwmaterialen.

 

unieke Kennis

Door jaren ervaring hebben wij een unieke kennis opgebouwd op het gebied van restauratie en renovatie.

Inmiddels zijn wij gespecialiseerd op het gebied van restauratie en hebben we een goede reputatie opgebouwd.

Niet alleen dankzij onze hoge kwaliteit van het schilderwerk, maar ook door onze unieke kennis van historische materialen en wijzen van productie worden wij veelvuldig ingezet voor de restauratie van nationaal erfgoed.

 

 

Historische bouwkeramiek

Door middel van het analyseren van het oorspronkelijk productieproces, reproduceren wij historische bouwkeramiek. De ontwikkeling van kleuren, glazuren, tactiliteit en tegelvormen komen tot stand door middel van ervaring, kennis en uitvoerig testwerk.

Aan de hand van fotomateriaal kunnen wij al een prijsindicatie geven of via een tegel kunnen wij al een offerte voor u maken.

Specialisatie

Albarello heeft zich gespecialiseerd op het gebied van monumentale restauratie en het reproduceren van authentieke vloer-, wand- en geveltegels.

Ook leveren we maatwerk wat betreft schilderwerk. Met precisie worden de ontbrekende stukken uit uw tableau aangevuld. Hierbij wordt de penseelstreek exact nagebootst en kleuren speciaal ontwikkeld, zodat het nieuwe werk niet van het bestaande te onderscheiden is.

 

Albarello heeft zich gespecialiseerd op het gebied van monumentale restauratie

Laboratorium

Albarello waardeert traditionele technieken, maar volgt ook de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van keramiek. Wij hebben om die reden een afdeling, gericht op de allernieuwste reproductiemogelijkheden. In het laboratorium werken medewerkers met een ruime ervaring in restauratie.

SPECIALE TEGELVORMEN

Wij maken voor u op verzoek speciale tegelvormen. Ook hierbij maken wij zonodig gebruik van de modernste technieken zoals 3D scannen en printen.

Mede door deze techniek kunnen we sneller werken omdat er direct rekening gehouden kan worden met de krimp van de klei.

 

OFFERTE?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen

Grove bouwkeramiek

Ook maken wij traptegels, holplinten en stootborden op verzoek en reproduceren authentieke tegels voor restauratie projecten.

Bent u benieuwd wat wij zoal kunnen? Kijk dan eens onder projecten voor een impressie van diverse opdrachten.

Projecten

Woudagemaal Lemmer, Koningklijke Industriele Groote Club Amsterdam en Krakelingen voor vila Insulinde Groningen, Raamdorpelstenen Watertorenparck IJmuiden.

Uitgelichte Projecten

Restauratie Grachtenpand Dordrecht

Restauratieproject van een negentiende eeuws rijksmonument. Bijzonder is dat er uiteindelijk maar liefst 25 verschillende tegelsoorten zijn bijgemaakt.

Lees meer

Traptegels Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam

Niet alleen de kunstcollectie van Museum Boijmans van Beuningen is bijzonder, ook het gebouw zelf is erg fraai. Het met rode bakstenen opgetrokken museum is ontworpen door stadsarchitect dhr. van der Steur en heeft de bombardem Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer