De kroon op ons werk

Albarello heeft inmiddels een ruime expertise op het gebied van restauratie en renovatie.

Door middel van het analyseren van het oorspronkelijk productieproces, reproduceren wij historisch bouwkeramiek. De ontwikkeling van kleuren, glazuren, tactiliteit en tegelvormen komen tot stand door middel van ervaring, kennis en uitvoerig testwerk.

Specialisatie 

Albarello heeft zich gespecialiseerd op het gebied van monumentale restauratie en het reproduceren van authentieke vloer-, wand- en geveltegels. Verder leveren we maatwerk, niet alleen dankzij onze hoge kwaliteit van het schilderwerk, maar ook door onze unieke kennis van historische materialen en wijzen van productie.

Laboratorium

Albarello waardeert traditionele technieken, maar volgt daarentegen ook de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van keramiek. Wij hebben om die reden een nieuwe afdeling, gericht op de allernieuwste reproductiemogelijkheden. In het laboratorium werken medewerkers met een ruime ervaring in restauratie.

Uitgelichte Restauratie Projecten

Traptegels voor Kazerne Willem 111 Apeldoorn

Traptegels voor Kazerne Willem 111 Apeldoorn

Traptegels en plavuizen voor de Willem III Kazerne

Lees meer
Raamdorpelstenen Watertorenparck IJmuiden

Raamdorpelstenen Watertorenparck IJmuiden

Nieuwe gevelstenen, gemaakt in onze tegelfabriek. Behalve tegels, komen er ook geregeld gevelstenen en dorpelstenen onze fabriek uitrollen. Met name voor restauratieprojecten, zo ook voor het Watertorenparck in IJmuiden.

Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer