Restauratie van antieke tegels

 

In de loop der eeuwen kan het voorkomen dat een tegel breekt. Een paar missende tegels in een wand of de gevel van een gebouw kunnen een doorn in het oog zijn en doen afbreuk aan de oorspronkelijke uitstraling van een authentiek ontwerp. Gelukkig bestaat er een mogelijkheid tot het restaureren van het oorspronkelijke ontwerp. Heeft u een bijzonder renovatieproject dat u nieuw leven wilt inblazen? Dan raden wij u aan om de tegels of tableau te laten restaureren.

Experts op het gebied van restauratie en renovatie

Een bijzonder project vraagt ook om de nodige expertise op het gebied van restauratie. Onze experts bij Albarello zijn zeer deskundig en beschikken over jarenlange ervaring in monumentale restauratie en het reproduceren van authentieke vloer-, wand- en geveltegels. Wij hebben ook unieke ervaring met historische bouwmaterialen en productiewijzen. Dit stelt ons in staat om u maatwerk te leveren van hoge kwaliteit.

Niet van echt te onderscheiden

Als het gaat om de restauratie van antieke tegels dan hanteren we een speciale werkwijze. Wij restaureren niet de oorspronkelijke tegel zelf, maar we vervangen de tegel en beschilderen deze op basis van het originele ontwerp. Dit zorgt voor een prachtig effect dat niet van echt is te onderscheiden. Indien nodig voorzien we de tegel van een authentiek effect zodat de nieuwe tegel weer precies aansluit bij het oorspronkelijke ontwerp, met een verbluffend resultaat.

 

Traditioneel of innovatief?

Bij Albarello waarderen we traditionele technieken, maar we volgen wel innovaties op het gebied van keramiek. Ons laboratorium beschikt over een nieuwe afdeling die zich richt op het ontwikkelen van innovatieve reproductiemogelijkheden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld gebruikmaken van digitale (3D) printtechnieken tijdens renovatieprojecten.

Restauratie van antieke tegels: ontdek de mogelijkheden

Heeft u een bijzonder restauratieproject en wilt u informatie ontvangen over de restauratiemogelijkheden? Onze deskundige medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden voor een prachtig eindresultaat. Bij grootschalige projecten bezoeken wij graag de locatie voor een inventarisatie. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op.