Restauratie van tegeltableau gevel, pand Albert Cuypstraat Amsterdam

Locatie: Amsterdam
Tijdsperiode: Oktober 2019
Opdrachtgever: Perca Vastgoed B.V. Amsterdam

Hoge prioriteit

Wij kregen een aanvraag binnen voor het reproduceren van een aantal tegels ten behoeve van de restauratie van een pand aan de Albert Cuypstraat te Amsterdam. De Prioriteit was hoog want er stond op dat moment een steiger en deze zou met twee weken weggehaald worden. Dat betekende twee weken om de tegel te reproduceren en op te sturen.

Transfer techniek

Dit is voor ons een vrij korte ontwikkelingstijd en dus een enorme uitdaging. We hebben gekozen om de tegels te reproduceren volgens de Transfer techniek. De eisen waren niet hoog omdat de opdrachtgever ook wel begreep dat het tijdsbestek kort was. Toch hebben wij een prachtig resultaat neergezet, binnen de tijd geleverd en niet van echt te onderscheiden.

De opdrachtgever:

“We zijn erg blij met het resultaat.

Nogmaals veel dank voor jullie super service!”

Meer weten over de Keramische transfer techniek?

Klik dan hier.

Gerelateerde projecten

Raamdorpelstenen Watertorenparck IJmuiden

Nieuwe gevelstenen, gemaakt in onze tegelfabriek. Behalve tegels, komen er ook geregeld gevelstenen en dorpelstenen onze fabriek uitrollen. Met name voor restauratieprojecten, zo ook voor het Water... Lees meer

Restauratie Rijksmuseum Amsterdam

Het was een flinke klus, de restauratie van de tegeltableaus aan de gevels van het Rijksmuseum. Door de tand des tijds en weersinvloeden waren er veel tegels aangetast.

... Lees meer