Restauratie van tegeltableau gevel, pand Albert Cuypstraat Amsterdam

Locatie: Amsterdam
Tijdsperiode: Oktober 2019
Opdrachtgever: Perca Vastgoed B.V. Amsterdam

Hoge prioriteit

Wij kregen een aanvraag binnen voor het reproduceren van een aantal tegels ten behoeve van de restauratie van een pand aan de Albert Cuypstraat te Amsterdam. De Prioriteit was hoog want er stond op dat moment een steiger en deze zou met twee weken weggehaald worden. Dat betekende twee weken om de tegel te reproduceren en op te sturen.

Transfer techniek

Dit is voor ons een vrij korte ontwikkelingstijd en dus een enorme uitdaging. We hebben gekozen om de tegels te reproduceren volgens de Transfer techniek. De eisen waren niet hoog omdat de opdrachtgever ook wel begreep dat het tijdsbestek kort was. Toch hebben wij een prachtig resultaat neergezet, binnen de tijd geleverd en niet van echt te onderscheiden.

De opdrachtgever:

“We zijn erg blij met het resultaat.

Nogmaals veel dank voor jullie super service!”

Meer weten over de Keramische transfer techniek?

Klik dan hier.

Gerelateerde projecten

Restauratie Grachtenpand Dordrecht

Restauratieproject van een negentiende eeuws rijksmonument. Bijzonder is dat er uiteindelijk maar liefst 25 verschillende tegelsoorten zijn bijgemaakt.

... Lees meer

Erasmus Monument Rotterdam

Het uit meer dan 1500 tegels bestaande kunstwerk van het geboortehuis van Erasmus is geïnspireerd op de kleuren van de majolica. Een project waarin moderne technieken en het oude ambacht samen gaa... Lees meer