Restauratie Olympiaschool Amsterdam

Locatie: Amsterdam Zuid
Tijdsperiode: 2015
Opdrachtgever: Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel
Architect: VDVDP Architecten
Uitvoerder: Lokhorst Bouw en Ontwikkeling

Restauratie van monumentaal schoolgebouw uit 1932

Voor de renovatie en restauratie van de Olympiaschool in Amsterdam Zuid hebben wij een tiental verschillende soorten tegels gereproduceerd. Het Rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse School is in ere hersteld waarbij het monumentale karakter bewaard is gebleven.

Reproductie

Wij hebben zowel wand- als vloertegels geleverd in de stijl van het bestaande tegelwerk. Hierbij moet men denken aan zowel gladde als anti slip tegels voor de vloer in verschillende kleuren ongeglazuurde klei. De wandtegels zijn geleverd zowel met als zonder afgeronde rand in een helderblauwe glazuur.

Ook misten er verschillende exemplaren van de originele jaren 30 vensterbank tegels. Deze vensterbank tegels zitten aan de binnenkant van het venster en hebben een bijzondere groene glazuur.

Dit bijzondere maatwerk hebben we door middel van een mal geproduceerd. Door deze manier van werken hebben we ervoor kunnen zorgdragen dat het nieuwe tegelwerk qua vorm, maat en glazuur perfect aansluit bij het bestaande tegelwerk.

In totaal zijn er een kleine 6000 tegels gereproduceerd voor deze restauratie.

 

Gerelateerde projecten

Geglazuurde Oegstgeester pan voor restauratie voormalig Raadhuis Obdam

Op 1 december 2019 slaan de vlammen uit het dak van het Rijksmonument en voormalig raadhuis in Obdam uit 1875. Gelukkig is het pand niet in zijn geheel afgebrand, maar de volledige bovenverdieping ... Lees meer

Wand decoraties Green house Amsterdam

Tableaus van zeeslagen uit de 17e eeuw

... Lees meer