Restauratie Olympiaschool Amsterdam

Locatie: Amsterdam Zuid
Tijdsperiode: 2015
Opdrachtgever: Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel
Architect: VDVDP Architecten
Uitvoerder: Lokhorst Bouw en Ontwikkeling

Restauratie van monumentaal schoolgebouw uit 1932

Voor de renovatie en restauratie van de Olympiaschool in Amsterdam Zuid hebben wij een tiental verschillende soorten tegels gereproduceerd. Het Rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse School is in ere hersteld waarbij het monumentale karakter bewaard is gebleven.

Reproductie

Wij hebben zowel wand- als vloertegels geleverd in de stijl van het bestaande tegelwerk. Hierbij moet men denken aan zowel gladde als anti slip tegels voor de vloer in verschillende kleuren ongeglazuurde klei. De wandtegels zijn geleverd zowel met als zonder afgeronde rand in een helderblauwe glazuur.

Ook misten er verschillende exemplaren van de originele jaren 30 vensterbank tegels. Deze vensterbank tegels zitten aan de binnenkant van het venster en hebben een bijzondere groene glazuur.

Dit bijzondere maatwerk hebben we door middel van een mal geproduceerd. Door deze manier van werken hebben we ervoor kunnen zorgdragen dat het nieuwe tegelwerk qua vorm, maat en glazuur perfect aansluit bij het bestaande tegelwerk.

In totaal zijn er een kleine 6000 tegels gereproduceerd voor deze restauratie.

 

Gerelateerde projecten

Restauratie Grachtenpand Dordrecht

Restauratieproject van een negentiende eeuws rijksmonument. Bijzonder is dat er uiteindelijk maar liefst 25 verschillende tegelsoorten zijn bijgemaakt.

... Lees meer