Geveltegels voor Haka – gebouw Rotterdam

Haka - Gebouw
Locatie: Rotterdam
Tijdsperiode: Maart 2011 - Mei 2012
Uitvoerders: Dick Rijpert / Ad Prinsen
Aannemer: Dura Vermeer

Geglazuurde geveltegels

Voor het HaKa-gebouw in Rotterdam hebben we 2 soorten tegels ontwikkeld. De geveltegels werden speciaal voor dit gebouw gemaakt. Vele tegels van het gebouw waren aan vervanging toe. In totaal hebben we duizenden geglazuurde geveltegels gemaakt. Met kleurtesten hebben we meerdere kleurnuances kunnen ontwikkelen passende bij de originele geveltegels. Daarnaast hebben we speciaal voor dit project ook raamdorpelstenen vervaardigd.

RENOVATIE VAN EEN HELE WIJK
In Rotterdam is in 2011 en 2012 hard gewerkt om het gebied van de Fruithaven aantrekkelijk te maken voor wonen, werken en recreëren. In dit gebied staat het HaKa-gebouw. Dit pand van de Coöperatieve Groothandelsvereniging de Handels Kamer (HaKa) werd in 1932 gebouwd.

INDUSTRIEEL ERFGOED
Het pand is het eerste gebouw in Nederland waarbij het betonskelet en de buitenmuren door middel van een betonpomp zijn gestort. Het HaKa-pand is gerenoveerd en verbouwd in het kader van hergebruik van industrieel erfgoed.

Gerelateerde projecten

Vloertegels (Krakelingen) Villa Insulinde Groningen

‘Krakelingen’ vloertegels voor de Villa Insulinde Groningen

'Krakelingen' zijn vloertegels die door hun speciale vorm perfect bij elkaar passen.Dankzij de grote verscheidenheid aan kleuren zijn eindeloze variaties in legpatronen mogelijk.

... Lees meer

Erasmus Monument Rotterdam

Het uit meer dan 1500 tegels bestaande kunstwerk van het geboortehuis van Erasmus is geïnspireerd op de kleuren van de majolica. Een project waarin moderne technieken en het oude ambacht samen gaa... Lees meer