Geglazuurde bakstenen Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim

Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim
Locatie: Ouderkerk aan de Amstel
Tijdsperiode: 2020
Architect: Loerakker Olsson Architecten (LOA) en Kossmanndejong (KDJ)
Aannemer: Aalberts Bouw

Voor het metselwerk van het interieur van het Coronelpaviljoen op de Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel heeft Albarello geglazuurde bakstenen geleverd. Op deze waardevolle ontmoetingsplek komt een rijke geschiedenis van 400 jaar samen. In het bezoekerspaviljoen wordt een film getoond en daarnaast worden er verschillende voorwerpen tentoongesteld.

Geglazuurde bakstenen 

Voor dit bijzondere project zijn er twee verschillende bakstenen geglazuurd. Er is gekozen voor een craquelé glazuur. Verwijzend naar een historisch tegeltableau elders op de begraafplaats.

Speciale glazuren

Albarello ontwikkelt de glazuren in eigen laboratorium. Onze specialisten hebben veel ervaring op dit gebied door de lange ervaring in o.a. restauratie werk. De ontwikkeling van de verschillende glazuren komen tot stand door middel van deze kennis en uitvoerig testwerk. Door deze faciliteiten kunnen wij samen met de opdrachtgever altijd de juiste glazuur ontwikkelen: voor interieur en exterieur, voor restauratie maar ook zeker voor nieuwe projecten. 

De kleur, formaat maar ook de afwerking van de geglazuurde bakstenen is zeer bepalend voor de uitstraling van het project. Geglazuurde stenen zorgen voor die speciale sfeer aan het ontwerp. 

“In het interieur wordt geprobeerd de naam ‘Huis des Levens’ eer aan te doen, door een lichte ruimte te creëren met een groot daklicht. Een veranderlijke, fonkelende wereld die door het ivoor-glazuur met craquelé speelt met het licht.”

Opening

Op maandag 30 november 2020, is het Coronelpaviljoen op de Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel officieel in gebruik genomen. 

Foto’s op locatie: Maurits Irizarri van Suchtelen

Gerelateerde projecten

Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden

Regelmatig slaan Albarello en het Leeuwarder keramiekmuseum de Princessehof hun handen in elkaar.

... Lees meer

Geglazuurde Oegstgeester pan voor restauratie voormalig Raadhuis Obdam

Op 1 december 2019 slaan de vlammen uit het dak van het Rijksmonument en voormalig raadhuis in Obdam uit 1875. Gelukkig is het pand niet in zijn geheel afgebrand, maar de volledige bovenverdieping ... Lees meer