Erasmushiem Leeuwarden

Erasmushiem
Locatie: Leeuwarden
Tijdsperiode: 2014
Architect: Frank Rutten
Architectenbureau Rutten/van der Weijden
Aanemer: Jorritsma bouw

Tegels met een herkenbare uitstraling

Erasmushiem is een modern woon- en zorgcentrum op humanistische grondslag.
Voor het interieur van het nieuwe gebouw is gekozen voor tegels met beleving en sfeer, die de menselijke kant van de dienstverlening en zorg benadrukt.

Voor alle entreeruimtes en lift hallen zijn 60.000 Friese witjes gebruikt. Daarnaast is alle belettering voor de bewegwijzering in het gebouw, geschilderd door onze plateelschilders.

Uiteraard mocht een portret van de bekende humanist en naamgever van het gebouw niet ontbreken.

Fotografie Marieke Balk

 

 

Gerelateerde projecten

Restauratie Olympiaschool Amsterdam

Restauratie van monumentaal schoolgebouw uit 1932

... Lees meer

Vergulde baksteen voor klok Harderwijk

Voor een nieuw pand van Albert Heijn in Harderwijk kregen wij een aanvraag binnen voor vergulde Bakstenen voor in een klok in de gevel van het pand.

... Lees meer