Restauratie Gevel Art deco Cafe in Rotterdam

Locatie: Rotterdam
Tijdsperiode: 2012
Uitvoerder: Koninklijke Woudenberg

Art deco gevel

Het pand is gevestigd op het hoekje van de Nieuwe Binnenweg en de Heemraadsingel met een prachtige art deco gevel. De gevel op het pand zit er sinds 1921 en is ontworpen door architecten Moerman en Sybold van Ravensteijn.

Sybold van Ravensteijn was onder andere de architect van de oude hoofdingang van Diergaarde Blijdorp en van het oude centraal station.

Cafe

Vanaf 1926 hebben er verschillende cafés in gezeten. Op het moment is Cafe Stein hier gevestigd daarvoor The Other Place er en Daarvoor heeft Out of Time er gezeten.

Restauratie

In de tijd dat Out of Time er zat is de gevel gerestaureerd onder leiding van Koninklijke Woudenberg.

Wij hebben 2 soorten tegels bijgemaakt voor boven de ingang het ging hier om vlakke wandtegels en tegels met een bolling aan de onderkant. 

Het was zaak dat de nieuwe tegels niet van de oude tegels te onderscheiden waren.

Oordeelt u zelf.

Gerelateerde projecten

Restauratie Rijksmuseum Amsterdam

Het was een flinke klus, de restauratie van de tegeltableaus aan de gevels van het Rijksmuseum. Door de tand des tijds en weersinvloeden waren er veel tegels aangetast.

... Lees meer

Restauratie Woudagemaal Lemmer

Het zeer fraaie en unieke stoomgemaal in Lemmer is gebouwd in 1920 in de typerende bouwstijl van die tijd. Het nog immer werkende gemaal en gebouw zijn inmiddels toegevoegd aan de lijst van het ... Lees meer