Royal Goedewaagen

Royal Goedewaagen maakt al meer dan 400 jaar ambachtelijk aardewerk en is één van de oudste aardewerkfabrieken van Europa. Door de combinatie van ambachtelijk vakmanschap en de modernste ontwerptechnieken komen de meest innovatieve ontwerpen tot stand. We beperken ons daardoor niet alleen tot Delfts Blauw, maar zijn ook bekend van de silhouetvazen, de tulpentegels, miniaturen en onze koeien. De producten zijn nog altijd handgemaakt en handgeschilderd en zijn geschikt als relatiegeschenk of als loyalty programma.

Historie

Royal Goedewaagen kent een rijke historie dat begint in het jaar 1610. In de loop der jaren heeft Goedewaagen veel expertise in huis gehaald door de overname van verschillende keramiekfabrieken. De laatste overname vond plaats in 2016 toen de tegelfabriek Albarello werd overgenomen. Goedewaagen groeide en grote opdrachten werden binnengehaald, waaronder de productie van de wel bekende KLM-huisjes (1065-1995). In 1974 verhuisde het bedrijf van Gouda naar Nieuw-Buinen, waar het nu nog steeds gevestigd is.

Interesse?

Heeft u interesse in een van de producten of wilt u een offere aanvragen ga dan naar: https://www.goedewaagen.nl/

Delfts Blauw

Traditioneel ambachtelijk Delfts Blauw aardewerk van Royal Goedewaagen straalt emotie en nostalgie uit. Onze kwalitatief hoogstaande collectie Delfts blauw wordt met de hand vervaardigd, handbeschilderd en met zorg op een eeuwenoude wijze gedecoreerd door onze ervaren vakmensen. Dat doen we al sinds 1610. Door hetzelfde gebruik van patronen en kleuren zijn de ambachtelijke Delfts Blauwe producten goed met elkaar te combineren. De collecties variëren van serviesgoed en vazen tot traditionele jubileumborden en andere unieke producten.

Traditioneel ambachtelijk Delfts Blauw aardewerk van Royal Goedewaagen straalt emotie en nostalgie uit.

Gouds Plateel

De Gouds Plateel collecties van Royal Goedewaagen bestaan uit de glansplateel Art Nouveau serie ‘Laila’, de intrigerende Art Nouveau editie ‘Fiore’, de elegante Art Nouveau modellen van ‘Amata’ en de matplateel Art Deco collectie ‘Iris’. De kunststromingen Art Nouveau en Art Deco staan bekend om hun baanbrekende combinatie van industrieel design met hoge ambachtelijke vaardigheden. Bij Royal Goedewaagen variëren de Gouds Plateel collecties van vazen en kannen tot aan borden en schalen.

Miniaturen

De vele gedetailleerde Delfts blauwe en polychrome miniaturen van Royal Goedewaagen zijn beroemd in zijn soort. Als geen ander geven wij vorm aan miniatuuruitvoeringen van zeer verschillende originelen. De eerste Delfts blauwe miniatuur van een historisch gebouw bracht Royal Goedewaagen in 1932 uit. Sindsdien zijn er voor opdrachtgevers over de hele wereld meer dan vierhonderd verschillende Delfts blauwe en polychrome miniaturen gemaakt. Neem bijvoorbeeld de KLM-huisjes, het Sofitel Grand Hotel of het Vredespaleis.

Servies op maat

Bij Royal Goedewaagen is het ook mogelijk om op ambachtelijke wijze maatwerk te leveren. Bijvoorbeeld het creëren van een persoonlijk servies. Zo hebben verrassende samenwerkingen waarbij klanten uitgedaagd worden zelf mee te denken tijdens het productieproces geresulteerd in de meest persoonlijke serviezen. De Architecten van Mourik zijn hier een voorbeeld van, waarbij zij een concept ontwikkeld hebben dat invulling geeft aan Utrechtlab, een concept dat de rol van een moderne overheid faciliteert en versterkt.

Uitgelichte Projecten

Raamdorpelstenen Watertorenparck IJmuiden

Nieuwe gevelstenen, gemaakt in onze tegelfabriek. Behalve tegels, komen er ook geregeld gevelstenen en dorpelstenen onze fabriek uitrollen. Met name voor restauratieprojecten, zo ook voor het Watertorenparck in IJmuiden.

Lees meer

Restauratie van tegeltableau gevel, pand Albert Cuypstraat Amsterdam

Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer