Dijkstra Kleiwaren

Dijkstra Kleiwaren is bekend vanwege de productie van o.a. authentieke dakpannen, vorsten en schoorsteenpijpen. Daarnaast wordt de fabriek ingezet bij restauratie projecten.

Klik hier voor onze Artikellijst Bouwkeramiek.

ROOKLEIDINGBUIZEN

Rookleidingbuizen, ook wel kannebuizen genoemd, worden door Dijkstra geproduceerd met en zonder kraag en zijn geschikt voor centrale verwarming, gas-, olie-, kolen- en openhaarden.

Deze duurzame producten hebben een lange levensduur en hebben een groot warmte isolerend vermogen.

Klik hier voor specificaties van de rookleidingbuizen.

SAMEN WERKEN AAN KERAMIEK

Voor de klanten van Dijkstra Kleiwaren verandert er niets. Het bedrijf blijft haar eigen werkzaamheden op dezelfde wijze voortzetten. Voormalig eigenaar Jaap Dijkstra blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf.

Albarello heeft de fabriek aangekocht zodat kennis en ervaring behouden blijven. En zodat de mogelijkheden van Albarello op het gebied van keramiek verder uitbreiden. Samen kunnen Albarello en Dijkstra nog beter inspelen op de vraag van de klant op keramisch gebied.

 

DAKPANNEN EN VORSTEN

Dijkstra is de enige fabrikant in Nederland die de platte of vlakke Fries en de Friese golf dakpannen maakt. Vorsten worden gemaakt in de holle, platte en rechte variant. Speciaal voor kunstriet worden er ook kunstrietvorsten geproduceerd. Alle producten worden rood steen, verglaasd of gesmoord aangeboden.

Daarnaast wordt er op projectbasis maatwerk geleverd.

Klik hier voor specificaties van de dakpannen.

Klik hier voor specificaties van de vorsten.

Door de overname kunnen we de kennis en ervaring van dit bedrijf behouden én onze mogelijkheden op het gebied van keramiek uitbreiden.Directrice Anita Janssens

SMOREN

Dakpannen, rietvorsten en bakstenen worden in de fabriek in Sneek ook gesmoord. Deze manier van stoken, waarbij zuurstof wordt onttrokken tijdens het stookproces, geeft een hele bijzondere blauwzwarte kleur.

Klik hier voor meer informatie over Smoren.

MAATWERK

Bijzondere keramische producten zoals muurafdekken, waterslagen, vensterbanken en pironnen worden regelmatig voor projecten op maat gemaakt en ontwikkeld.

 

 

ESTRIKKEN

Dijkstra Kleiwaren maakt nog vele authentieke producten waaronder ook de alom bekende klassieke Estrikken.

Estrikken zijn vierkante plavuizen gemaakt uit de rode klei waar van oudsher ook dakpannen van gemaakt worden. Deze rode plavuizen worden vervolgens in verschillende kleuren geglazuurd of gesmoord.

Ga hier naar de pagina over Estrikken.

SCHOORSTEENPOTTEN

De fabriek maakt in verschillende diameters schoorsteenpotten. Daarnaast worden er schoorsteenkappen  gemaakt voor alle maten schoorsteenpotten, zoals deze worden toegepast op schoorstenen. Het is ook mogelijk om een bijbehorende kraaienkap te laten maken.

Klik hier voor meer informatie over schoorsteenpotten.

Klik hier voor specificaties van de schoorsteenpotten.

Klik hier voor specificaties van de schoorsteenkappen.

Klik hier voor specificaties van de kraaienkappen.

VERGLAZEN

Voor diverse projecten worden er ook aangeleverde dakpannen en bakstenen verglaasd.

Met de samenwerking met Albarello zijn de mogelijkheden tot de ontwikkeling van bijzondere glazuren vergroot.

BORNEGO GROUP

Dijkstra Kleiwaren wordt met deze overname onderdeel van de Bornego Group, waar ook Royal Goedewaagen uit Nieuw-Buinen en Albarello onder vallen.

Interesse?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen

Uitgelichte Projecten

Vergulde baksteen voor klok Harderwijk

Voor een nieuw pand van Albert Heijn in Harderwijk kregen wij een aanvraag binnen voor vergulde Bakstenen voor in een klok in de gevel van het pand.

Lees meer

Geglazuurde bakstenen Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim

Voor het metselwerk van het interieur van het Coronelpaviljoen op de Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel heeft Albarello geglazuurde bakstenen geleverd. Op deze waardevolle ontmoetingsple Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer