Atelier NL

Atelier NL ontwikkelt producten die de rijkdom van de aarde en de waarde van lokale grondstoffen demonstreren. Elk aards element vertelt een ander verhaal en levert een ander product op. Het werk van Atelier NL is gebaseerd op een gepassioneerde en unieke onderzoeksmethodologie die de verborgen verhalen van de aarde en alles wat het produceert analyseert. Atelier NL spreekt met de sierlijke subtiliteiten van de natuurlijke wereld door ruwe aarde-elementen om te vormen tot tastbare, alledaagse voorwerpen.

Op een dieper niveau

Het werk van Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck pleit voor een uitgebreide waardering van lokale sourcing en productie. Hun op onderzoek gebaseerde projecten zijn bedoeld om te onthullen en te inspireren en tegelijkertijd de ogen te openen van zowel het grote publiek als specialisten in de industrie.

Vergezicht

Voor een installatie in het Hannemahuis musem in Harlingen ontwikkelde Atelier NL een moderne heraanpassing van de populaire blauwe en witte tegels waar dit gebied om bekend staat. In samenwerking met Albarello presenteert Atelier NL zijn eigen ambacht van klei opgraven op de tegels. Er wordt geëxperimenteerd met computergebaseerde beeldoverdrachtstechnieken.

Atelier NL ontwikkelt producten die de rijkdom van de aarde en de waarde van lokale grondstoffen demonstreren.

Hedendaagse ambacht

Ze portretteerden hun eigen hedendaagse ambacht van graven in Nederlandse bodem op de tegels, afbeeldingen die spreken over de waarde van individuele arbeid en de lichamelijkheid om je handen in de aarde te krijgen. Traditioneel worden afbeeldingen overgebracht naar de keramiek door middel van een stippellijn die als een gids voor schilders fungeert. In samenwerking met Albarello transformeerde Atelier NL dit proces door computergebaseerde beeldoverdrachtstechnieken te gebruiken om een ​​hedendaagse beeldtaal te creëren.

The Clay Diggers

Het project als geheel dient als een herinnering aan onze oorsprong; van ambacht en aarde, tot cultuur en geografie.

Een selectie van de tegels is hier te koop in de online winkel van Atelier NL.

GEÏNTERESSEERD?

Wil je meer weten over het project

“The Clay Diggers”?

Neem contact op met  Nadine Sterk en

Lonny van Ryswyck:

www.ateliernl.com

info@ateliernl.com


 040- 787 63 91

Uitgelichte Projecten

Friese witjes voor Kraanhotel KNSM-eiland

Lees meer

Traptegels voor Kazerne Willem 111 Apeldoorn

Traptegels en plavuizen voor de Willem III Kazerne

Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer