Keramische transfer

Een keramische transfer is een techniek waarmee een afbeelding of ontwerp over wordt gezet op een keramische voorwerp of tegel.

Keramische transfers zijn geschikt voor zowel kleine als grote opdrachten en of projecten.

De techniek kan zowel voor binnen tegels als voor buiten tegels worden gebruikt.

De afbeelding wordt ingebakken in de glazuur en is zo UV en weer bestendig.

Restauratie

Keramische transfer is ook de perfecte manier om tegels te dupliceren die op een andere manier niet meer te realiseren zijn.

Heeft u een gebroken tegel en of nog maar een gedeelte van een tegel wij kunnen deze tegel weer compleet maken door middel van Photoshop en reproduceren via de keramische transfer techniek.

 

Kleurontwikkeling voor keramische transfer

Wij hebben zelf de expertise in huis voor het ontwikkelen van kleuren voor de speciale keramische printers. Hierdoor kunnen  wij zo dicht mogelijk in de buurt komen van de originele kleuren van de te reproduceren tegel.

Wij werken nauw samen met de opdrachtgever om het beste resultaat te krijgen qua kleur, scherpte en detail.

Grote projecten

Bij ons worden de keramische transfers in eigen fabriek via een digitale print techniek geproduceerd. 

Van een kleine tegel tot aan wand vullende afbeeldingen. Voor interieur en exterieur. Voor iedere reproductie realiseren we maatwerk.

Van grondstof tot eindproduct wordt alles in eigen fabriek geproduceerd.

Designers en Architecten

Wij werken nauw samen met de opdrachtgever om het beste resultaat te krijgen qua kleur, scherpte en detail voor zowel grote projecten als kleinere opdrachten.

Wij maken testen op de originele ondergrond ter beoordeling zodat u zelf kunt kijken op locatie of de testen overeen komen met uw wensen.

Wij kunnen in overleg gebruik maken van halffabrikaten of standaard tegels als ondergrond zodat u de transfer in kan passen in uw bestaande ontwerp.

Meerdere technieken

Soms is het nodig om verschillende technieken te combineren om tot het beste resultaat te komen. Wij hebben de mogelijkheid en expertise in huis om verschillende kleuren te combineren uit verschillende printers en verschillende technieken toe te passen om zo tot het beste resultaat te komen.

Hierbij kan je denken aan het accenten aanbrengen in goudglazuur en het inschilderen van accenten of patronen over de keramische transfer.

OFFERTE?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen

Uitgevoerde Projecten met behulp van de keramische transfer techniek

Zie hieronder verschillende projecten van keramische transfer. De rijkelijk versierde tegel van de Holland America Line. Ook zie je de gerestaureerde rotondes in Makkum van kunstenaars Rene van der Brugge en Gea Kuipers. De Restauratie van het Elfsteden bruggetje van kunstenaars Maree Blok en Bas Lugthart. En een reproductie van een blauw gewolkte tegel.

Uitgelichte Projecten

Traptegels Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam

Niet alleen de kunstcollectie van Museum Boijmans van Beuningen is bijzonder, ook het gebouw zelf is erg fraai. Het met rode bakstenen opgetrokken museum is ontworpen door stadsarchitect dhr. van der Steur en heeft de bombardem Lees meer

Nieuwe Art Deco tegels voor Stadhuis Harderwijk

Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer