Het zetten van Jaren 30 tegels

Wat maakt onze Art deco tegels zo bijzonder? Het is een ambachtelijk vervaardigd product en de tegels zijn mateloos populair vanwege de hedendaagse maar toch ambachtelijke uitstraling. Bovendien zijn ze tijdloos en duurzaam. Onze jaren 30 tegels zijn in twee verschillende basis nuances verkrijgbaar namelijk Ivoor en Crème en in verschillende accent kleuren. Natuurlijk wilt u wel het mooiste resultaat bereiken. Daarom hebben we een handig stappenplan gemaakt, zodat u precies weet hoe u een prachtig eindresultaat kunt verkrijgen.

STAP 1 VOORBEREIDING

Controleer daarom of u de juiste tegels heeft ontvangen, want eenmaal aan de muur kunnen de tegels niet meer geretourneerd worden.

STAP 2 EEN INDRUK VAN HET EIND RESULTAAT

Leg uw gekozen patroon uit. Zo kunt u alvast een indruk krijgen van het eindresultaat. Bedenk van tevoren hoe u het patroon op de muur wilt hebben. Onder elkaar of in steenverband, en hoe u de patronen in het tegelwerk wilt hebben. Wilt u dat het patroon aan beide kanten van de wand gelijk uitkomt, dan is het verstandig om vanuit het midden te beginnen met tegelen. Zijn er hoeken waar u met een tegel de buiten bocht om moet? Begin dan op dat punt en tegel vanuit deze hoek naar beide kanten. Let er bijvoorbeeld op dat als u de ruimte in komt lopen u naar de mooiste kant van een afdek tegel kijkt of dat het mooi doorloopt in de hoek die het meest in het oog springt.

STAP 3 KLEUR VAN DE VOEGEN

Het eindresultaat valt of staat met de kleur van de voegen. Een donkere voeg geeft een authentieke uitstraling, een lichte voeg geeft een rustiger effect. Over smaak valt niet te twisten, daarom kunt u zelf bepalen welke kleur voeg u het mooiste vindt.

STAP 4 BREEDTE EN DIEPTE VAN DE VOEGEN

Wij adviseren een 0,2 tot 0,3 cm voeg afhankelijk van het patroon dat u gaat plaatsen. De diepte van de voeg is ook bepalend voor het effect. Wij adviseren een smalle en vlakke voeg die praktisch gelijk ligt met de tegels. Daarnaast adviseren we een wand met onze jaren 30 tegels wel altijd af te voegen om de wand waterdicht te krijgen. Een te brede voeg zorgt voor een storend geheel. Vooral bij een patroon, het wordt minder een eenheid.

STAP 5 HET AANBRENGEN VAN HET VOEGSEL

Zodra u er over uit bent welke kleur en diepte u wilt toepassen, dan kunt u het mengsel gaan klaarmaken. Gebruik een voegbord of een rubberen voegspaan voor het aanbrengen van het voegsel. Na het plaatsen van de tegels dient u het goed in te wassen. Zodra het voegsel bijna droog is dan kunt u de wand nog na wassen met een vochtige spons.

LAAT U DE TEGELS ZETTEN DOOR EEN TEGELZETTER?

Geef dan duidelijke instructies over hoe u de jaren 30 tegels geplaatst wilt hebben.  Ook is het van belang dat u bespreekt, hoe breed u de voeg wilt hebben. Ook de afmeting van de voeg komt bij Art deco tegelwerk heel precies omdat de verschillende maten tegels op een bepaalde voegbreedte zijn afgestemd. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf.

ONDERHOUD VAN UW JAREN 30 TEGELS

U kunt de tegels afnemen met een sopje met een regulier niet bijtend schoonmaakmiddel hierdoor blijven de tegels mooi en zullen ze niet beschadigen.

VRAGEN OVER DE JAREN 30 TEGELS?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit stappenplan? Of heeft u advies nodig voor de keuze van de juiste tegels? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers. We adviseren u graag over onze Art deco tegels en Friese witjes.