Het ambacht van de zeefdruk

Net zoals onze tegels een ambachtelijk product zijn, is de bedrukking op onze tegels dat ook. We nemen je mee in ons enthousiasme voor het ambacht van het zeefdrukken en het eindresultaat.

Zoals jullie weten zijn onze tegels handgemaakt en hierdoor een prachtig ambachtelijk product met een authentieke uitstraling.

Onze Art deco tegels, in de volksmond wel jaren 30 tegels genoemd, zijn dat ook.

Maar wat zijn Art deco tegels zonder bijzonder bedrukte randjes en tegels met prachtige grafische patronen. Juist in die combinatie is Art deco op z’n mooist.

Eigen ontwerpen

Onze ontwerper Fons Hoiting heeft voor ons prachtige ontwerpen gemaakt in de Art deco stijl en wij drukken deze afbeeldingen zelf handmatig op onze ambachtelijke tegels. Zie hier voor meer inspiratie.

Ook herdrukken wij authentieke patronen uit deze stijlperiode voor een nog authentieker resultaat.

Liefde en aandacht

Ambachtelijk bedrukte tegels geven net dat stukje meer beleving aan uw tegelwerk.

Je kunt zien dat het met liefde en aandacht is gemaakt en op ambachtelijke wijze is vervaardigd.

Elke tegel wordt handmatig onder de zeef gelegd en bedrukt door de rakel er overheen te halen.

Tussen elke kleur wordt de tegel gedroogd en wordt een andere zeef op de machine gezet die nauw aan moet sluiten op de al gedrukte kleur, een intensief maar prachtig ambacht.

De tegel gaat dus ettelijke keren door de handen van de medewerkers van Albarello, helemaal als het een bedrukte tegel is in meerdere kleuren.

Unieke tegels

Het resultaat is een product wat nooit hetzelfde is door vele invloeden van buitenaf, de dikte van het glazuur, de luchtvochtigheid en allerlei andere factoren die invloed hebben op het eindresultaat.

En dat is nou het mooie van het ambacht, dat de sfeer van elke tegel uniek is. Zoals geen enkel mens hetzelfde is…

Meer informatie over zeefdruk of andere tegels?

Heeft u interesse in deze of andere jaren 30 tegels of bent u op zoek naar iets bijzonders voor uw project? Bekijk dan eens onze pagina over de jaren 30 tegels.