Dijkstra Kleiwaren uit Sneek wordt onderdeel van Albarello Tegelfabriek & Atelier

Albarello uit Menaam versterkt haar positie stevig in de keramiekwereld. Met de overname van Dijkstra Kleiwaren uit Sneek breidt Albarello haar keramische activiteiten uit naar de bouwwereld. Albarello is op dit moment koploper in de productie van ambachtelijke tegels en plateelschilderwerk. Ook staat Albarello bekend om haar restauratiewerkzaamheden voor onder meer het Woudagemaal in Lemmer, het Rijksmuseum en de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam.   

Kennis en ervaring behouden

Anita Janssens, directeur van Albarello, wordt ook directeur van Dijkstra Kleiwaren. “Dijkstra Kleiwaren is een prachtig historisch bedrijf dat al sinds 1898 aardewerk vervaardigd. Door de overname kunnen we de kennis en ervaring van dit bedrijf behouden én onze mogelijkheden op het gebied van keramiek uitbreiden”.

Met Dijkstra Kleiwaren zet Albarello verdere stappen in de keramische bouwsector. Dijkstra heeft veel kennis op het gebied van grofkeramiek zoals dakpannen, schoorsteenpotten en vormstenen. “Met de overname van Dijkstra kunnen wij onze klanten veel meer bieden op het gebied van keramische toepassingen”, aldus Janssens.

Albarello naar Sneek

Albarello verhuist eind 2020 naar het terrein van Dijkstra Kleiwaren.

Janssens: “Albarello heeft veel opdrachten en de huidige locatie in Menaam wordt te klein. Daarnaast wordt het gemakkelijker kennis uit te wisselen en elkaar te versterken. We kijken dan ook erg uit naar de verhuizing naar Sneek”.

Voor de klanten van Dijkstra Kleiwaren verandert er niets. Het bedrijf blijft haar eigen werkzaamheden op dezelfde wijze voortzetten. Voormalig eigenaar Jaap Dijkstra blijft als adviseur de komende periode nog verbonden aan het bedrijf.

Royal Goedewaagen Groep

Dijkstra Kleiwaren wordt met deze overname onderdeel van de Royal Goedewaagen Groep waar ook Royal Goedewaagen uit Nieuw-Buinen, Albarello uit Menaam en het Duitse bedrijf Friesland Porzellan onder vallen.

Ook 1610 Architectural Ceramics hoort hierbij. Via 1610 werkt Albarello actief met architecten en ontwerpers aan de ontwikkeling van unieke keramische producten, waaronder gevelelementen, bijzondere glazuren en 3-dimensionale vormen.

Voor meer informatie over Dijkstra Kleiwaren: https://albarello.nl/partners/dijkstra-kleiwaren/