De Tegelfabriek

Van generatie op generatie is zowel de kunst van het tegelmaken als de plateelschilderkunst met de bijbehorende recepten doorgegeven.

Oude plateelschilders hebben de jongere generatie voor het vak weten te enthousiasmeren en met passie overgedragen, ook het ambacht van het tegelmaken is in de jaren overgegaan van de oudere op de jongere generatie. Een traditie van meer dan 400 jaar word nog steeds met enthousiasme en passie uitgeoefend door onze plateelschilders en keramisten. Inmiddels is Albarello uitgegroeid tot een gerenomeerde tegelfabriek met 4 specialismen:

Modern

Eigentijdse keramische wandbekleding waarvoor kleur, glazuur en klei recepten door Albarello ontwikkeld zijn speciaal voor moderne interieurs.

Door het experimenteren met nieuwe kleuren, grondstoffen en materialen hebben wij een exclusieve lijn ontwikkelt voor moderne interieurs. Binnen deze lijn blijven we innovatief en ontwikkelen we nieuwe glazuren, kleurrecepten en tegelvormen. In direct contact met de klant of architect kunnen wij exclusieve ontwerpen uitvoeren.

Wilt U weten wat Albarello voor U kan betekenen, maak dan gerust een afspraak.

Traditioneel

Op eeuwenoude wijze worden bij Albarello zowel klassieke als hedendaagse voorstellingen geschilderd. De 4 plateelschilders die werkzaam zijn bij de Albarello, schilderen op authentieke en ambachtelijke wijze, voorstellingen op tegels en tegeltableaus. De beroemde eeuwenoude Friese en Nederlandse schildertradities bij Albarello gewaarborgd en in goede handen.

Restauratie

Maatwerk en reproductie van authentieke tegels voor zowel wand, vloer en gevel.

Onze tegels worden volledig in eigen fabriek gemaakt. Dat maakt het mogelijk om tegels, gevelstenen en andere beeldbepalende bouwmaterialen te produceren die naadloos aansluiten bij de authentieke bouwmaterialen. Het is uiteraard  van groot belang om de oorspronkelijke productiewijze te achterhalen, dit gebeurt door analyse en door middel van vele testen. Zo hebben wij een unieke kennis opgebouwd op het gebied van restauratie en renovatie.

Inmiddels zijn wij gespecialiseerd op het gebied van restauratie en hebben we een goede reputatie opgebouwd.

Witjes

Witjes worden op ambachtelijke manier vervaardigd volgens 17e eeuws receptuur in een groot scala aan tintnuances. Het Friese witje is een echte klassieker! Het product stamt al uit de eerste helft van de 17e eeuw. De witjes hebben nog steeds de oorspronkelijke maat van 13 x13 centimeter en zijn ongeveer 8 millimeter dik. Wij gebruiken de oude, originele recepturen, daarnaast ontwikkelen we ook nieuwe kleurnuances. 

Verder zijn er allerlei aanverwante artikelen te verkrijgen in de zelfde kleurnuances van profielranden tot afdektegels.

De fabriek en showroom van Albarello zit in een oude Friese kop-hals-rompboerderij. Zie hier de prachtige beelden van bovenaf.

Uitgelichte Projecten

Tafel Delftsblauw TU Delft

Delfts blauwe tegels voor de TU Delft.

Lees meer

Restauratie Woudagemaal Lemmer

Het zeer fraaie en unieke stoomgemaal in Lemmer is gebouwd in 1920 in de typerende bouwstijl van die tijd. Het nog immer werkende gemaal en gebouw zijn inmiddels toegevoegd aan de lijst van het werelderfgoed UNESCO. In het i Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer