400 Jaar Traditie

Oude plateelschilders hebben de jongere generatie voor het vak weten te enthousiasmeren en met passie overgedragen, ook het ambacht van het tegelmaken is in de jaren overgegaan van de oudere op de jongere generatie. Een traditie van meer dan 400 jaar word nog steeds met enthousiasme en passie uitgeoefend door onze plateelschilders en keramisten. Inmiddels is Albarello uitgegroeid tot een gerenomeerde tegelfabriek met 4 specialismen:

Restauratie

Maatwerk en reproductie van authentieke tegels voor zowel wand, vloer en gevel.

Onze tegels worden volledig in eigen fabriek gemaakt. Dat maakt het mogelijk om tegels, gevelstenen en andere beeldbepalende bouwmaterialen te produceren die naadloos aansluiten bij de authentieke bouwmaterialen. Het is uiteraard  van groot belang om de oorspronkelijke productiewijze te achterhalen, dit gebeurt door analyse en door middel van vele testen. Zo hebben wij een unieke kennis opgebouwd op het gebied van restauratie en renovatie.

SAMENWERKING

Albarello is sinds 2016 onderdeel van The Bornego Group waaronder ook Royal Goedewaagen valt. Daarnaast heeft Albarello Tegelfabriek & Atelier in 2020 haar keramische activiteiten naar de bouwwereld fiks uitgebreid door de overname van Dijkstra Kleiwaren uit Sneek (per 01-01-2020) en aanvullend door de overname van Ginjaar Kleiwaren uit Leiderdorp (per 01-08-2020).

Hier leest u meer over Royal Goedewaagen.

Hier leest u meer over Dijkstra Kleiwaren.

Hier leest u meer over Ginjaar Kleiwaren.

Witjes

Witjes worden op ambachtelijke manier vervaardigd volgens 17e eeuws receptuur in een groot scala aan tintnuances. Het Friese witje is een echte klassieker! Het product stamt al uit de eerste helft van de 17e eeuw. De witjes hebben nog steeds de oorspronkelijke maat van 13 x13 centimeter en zijn ongeveer 8 millimeter dik. Wij gebruiken de oude, originele recepturen, daarnaast ontwikkelen we ook nieuwe kleurnuances. 

Verder zijn er allerlei aanverwante artikelen te verkrijgen in de zelfde kleurnuances van profielranden tot afdektegels.

Inmiddels zijn wij gespecialiseerd op het gebied van restauratie en hebben we een goede reputatie opgebouwd.

Dealers:

Heeft u interesse in tegels van Albarello? Wij hebben dealers door heel Nederland, in België en Duitsland. Neem contact met ons op voor een dealer bij u in de buurt.

Traditioneel

Op eeuwenoude traditionele wijze worden bij Albarello zowel klassieke als hedendaagse voorstellingen geschilderd. De 4 plateelschilders die werkzaam zijn bij de Albarello, schilderen op authentieke en ambachtelijke wijze, voorstellingen op tegels en tegeltableaus. De beroemde eeuwenoude Friese en Nederlandse schildertradities zijn bij Albarello gewaarborgd en in goede handen.

Modern

Eigentijdse keramische wandbekleding waarvoor kleur, glazuur en klei recepten door Albarello ontwikkeld zijn speciaal voor moderne interieurs.

Door het experimenteren met nieuwe kleuren, grondstoffen en materialen hebben wij een exclusieve lijn ontwikkelt voor moderne interieurs. Binnen deze lijn blijven we innovatief en ontwikkelen we nieuwe glazuren, kleurrecepten en tegelvormen. In direct contact met de klant of architect kunnen wij exclusieve ontwerpen uitvoeren.

Wilt U weten wat Albarello voor U kan betekenen, maak dan gerust een afspraak.

OFFERTE?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen

Uitgelichte Projecten

Restauratie Olympiaschool Amsterdam

Restauratie van monumentaal schoolgebouw uit 1932

Lees meer

Restauratie van tegeltableau gevel, pand Albert Cuypstraat Amsterdam

Lees meer

Traptegels voor museum Boijmans van Beuningen

Een impressie van onze werkwijze.

Lees meer